home


                          


                      Meta Kuipers
                  Opvoedbegeleiding

                  Orthopedagoog gz-psycholoog trainer

Heb je vragen over de aanpak van je kind, of maak je je zorgen over je kind?
Wil je meer vertrouwen hebben in je ouderschap en je plezier als ouder vergroten?

In mijn werk als pedagoog ben ik altijd geïnspireerd door de vraag 'hoe help je ouders écht een stap verder in de opvoeding van hun kinderen?'  Zonder betutteling hun kracht vergroten. Hierover heb ik -samen met Sonja Ehlers- een methodiek ontwikkeld: oudergericht pedagogisch advies, die gebruikt wordt op de pedagogiek opleidingen. De ouder staat centraal en de adviezen zijn praktisch gericht op het kind.  (link boek ). Veel ouders hebben hier al baat bij gehad.

De begeleiding is kortdurend, laagdrempelig en oplossingsgericht.
In drie stappen verhelderen we je vraag, zorgen dat je begrijpt wat er precies met je kind aan de hand is en komen tot een praktisch advies: schuif aan op de bank en ervaar weer vertrouwen in je ouderschap.


Ook voor professionals die vragen hebben over hun werk met ouders heb ik een aanbod op maat, individueel of in groepen. 


" Ik kan iedereen aanraden om in één of een paar gesprekken je ouderschap even 'door te lichten'. Het geeft nieuwe inzichten en ik voel me er heel erg door gesteund. Het is zo mooi dat ik, juist door meer aandacht aan mijn eigen gevoel te geven met meer gemak met mijn dochtertje  (2) om kan gaan als ze weer zo overstuur raakt"